Äntligen

Idag har vi haft tre stycken  behandlings assistenter här hemma på besök från BUP i Helsingborg.  Ärligt talat så var jag jätte nervös inför detta hembesök, men det visade sig att det hade jag inte behövt vara. För dessa mäniskor var helt underbara så jordnära och helt underbara med Christoffer, Kimm och Linus. Dom var helt naturliga och alla tre killarna kunde inte sluta prata med dom, dom hade så mycket dom ville berätta för dessa assistenter. Så just nu ser Christoffer, Kimm och Linus fram imot vår vistelse där inne på familjeenheten.

Dom berättade lite hur det fungerade där inne, vi ska vara där tillsammans med två andra familjer. Varje familj ska få var sin köks vecka, det menas med att varje familj turas om att laga mat. Man blir till delad en vecka som den familjen ska göra en matsedel och laga mat efter den. All mat och aktiviteter som görs där inne på familje enheten står dom för.

När man kommer dit så får varje familj ett rum som är deras under vistelses där och där har man alla familje möten med behandlings assistenterna. Sen finns det en gymnastikhall, en skolsal, ett spelrum/ verkstad. Det är hur mysigt som helst där inne. Vi var där och gjorde ett studie besök för ett tag sedan.

Vi berättade lite hur det var på hemma plan och hur det var i skolan. Vi berättade även om vår kamp med Christoffer, han har det jätte svårt i skolan och vi vill han ska få den hjälp som han behöver. Då berättade dessa assistenter att dom kan hjälpa Christoffer och oss i denna kamp och att han skulle få den hjälp som han så länge skulle ha behövt redan från början. Då lättade det jätte mycket för mig, jag blev så himla glad att jag fick en tår i ögat. Jag har kämpat så länge för honom och nu satt det tre människor framför mig som är villiga att hjälpa mig i kampen om Christoffers Dyslexi, det är helt otroligt. Skolan har hjälpt oss oxå jätte mycket, men med denna hjälp oxå så kommer vi ännu närmare rätten till hjälp. Dom berättade oxå att han skulle kunna få ha en data till hjälp i klassen som skulle hjälpa honom med läsning och stavning m.m 🙂  Är så himla glad för hans skull så ni anar inte det. 🙂

Sen har dom olika aktiviteter som man kan göra på eftermiddagarna, typ att åka någonstnas eller besöka en djurpark eller en lekpark. Aktiviteterna behöver inte kosta något, bara barnen har roligt. 🙂

Sen kommer det att finnas någon som dom kan prata med själva och som killarna kan lätta sitt hjärta för. Det känns bra för det behöver dom verkligen att prata med någon som inte är mamma eller pappa .

Jag känner att vi gör helt rätt i att ta emot denna hjälpen och att jag sökte hjälpen till killarna. Hoppas det blir till det bättre och att killarna kan hantera sin ilska utan att slåss och kunna få prata av sig lite.

av september 29, 2011.  Inga kommentarer till Äntligen  September   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *