Idag har vi bakat en tigerkaka och en choklad kaka till Mellanmål. Båda två blev jätte goda 🙂
Här kommer recepten på dom båda kakorna.
Tigerkaka
200 gram smör 3 dl socker 2 tsk vaniljsocker 3 ägg 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 dl grädde, mjölk eller vatten 1-2 msk kakao Formen ca 1,5 l Ugns temperatur 175 grader i ca 1 timme Smält smöret och rör det med socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder och rör smeten ytterligare en stund. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten tillsammans med grädde, mjölken eller vattnet. Lägg över större delen av smeten i en smord och bröad form. Blanda ned kakaon i resten av smeten. Häll sedan ner kakao smeten i formen så det lägger sig över den andra smeten i formen. Ta en gaffel och rör i smeten , så djup som du tror att du är på mitten av formen ungefär. På så vis blir den marmorerad. Grädda i ugnen. Chokladkaka 125 gram smör 2 dl socker 2 ägg 2,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 2 msk kakao 1 dl grädde, mjölk eller vatten Formen cirka 1,5 liter Ugnstemperatur 175 grader i 50 minuter Smält smöret och rör det med socker poröst. Tillsätt äggen ett i sänder och rör smeten ytterligare en stund. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och rör ned det i smeten tillsammans med grädden, mjölken eller vattnet. Häll smeten i en smord bröad form Och grädda i ugnen. Lycka till 🙂