Tigerkaka

Idag har vi bakat en tigerkaka och en choklad kaka till Mellanmål. Båda två blev jätte goda 🙂

Här kommer recepten på dom båda kakorna.

Tigerkaka

200 gram smör
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl grädde, mjölk eller vatten
1-2 msk kakao
Formen ca 1,5 l
Ugns temperatur 175 grader i ca 1 timme
Smält smöret och rör det med socker och vaniljsocker poröst.
Tillsätt äggen, ett i sänder och rör smeten ytterligare en stund.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten tillsammans med grädde, mjölken eller vattnet.
Lägg över större delen av smeten i en smord och bröad form. Blanda ned kakaon i resten av smeten. Häll sedan ner kakao smeten i formen så det lägger sig över den andra smeten i formen.
Ta en gaffel och rör i smeten , så djup som du tror att du är på mitten av formen ungefär. På så vis blir den marmorerad.
Grädda i ugnen.
Chokladkaka
125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 dl grädde, mjölk eller vatten
Formen cirka 1,5 liter
Ugnstemperatur 175 grader i 50 minuter
Smält smöret och rör det med socker poröst. Tillsätt äggen ett i sänder och rör smeten ytterligare en stund.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och rör ned det i smeten tillsammans med grädden, mjölken eller vattnet.
Häll smeten i en smord bröad  form
Och grädda i ugnen.
Lycka till 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *