En vecka avklarad på BUP

Det har varit en tuff vecka inne på BUP i HBG, en på frestande vecka för våra killar. Dom går i skola där inne och får läxor precis som om dom skulle gå i sin egna skola här hemma. Killarna har fått sätta upp egna önskningar på varsin lista och när Christoffer sa att hans högsta önskan var att lära sig läsa och skriva så fick jag tårar i ögonen. När Kimm önskade sig nåt så ville han att alla bråk i skolan och hemma skulle sluta, då menar han allt bråk med sina syskon. Linus önskan var att få slut med all bråken med Kimm, det känns skönt att dom är medvetna om vad som är jobbigt oxå. Dom sa att alla bråken sin imellan dom var jätte jobbiga och att dom ville ha slut på det.

Killarna har oxå fått lite träning i trafiken och social anpassning, och det är nåt som både jag och MIcke sa direkt att det behöver dom mer av. För dom sticker ifrån oss så fort vi är ute, dom har inte koll på nåt utan dom springer hela tiden rundor. Som nu när vi var på en lekplats, då skulle vi gå tillsammans dit för det är en hel del trafik i HBG på dagen. Men nej det ville inte killarna, dom skulle springa iväg direkt, då satte assistenterna ner foten direkt, när dom upptäckte att jag och Micke kunde skrika hur mycket som helst och att dom inte lyssnade på oss.

Sen var vi på tropikariet i fredas och där fanns jätte mycket djur, en uppskattad utflyckt för killarna. Det gillade dom skarpt, men dom blev väldigt stressade i miljön, dom hade inte ro att stå och titta på djuren eller att se om det fanns fler djur att se. Dom skulle bara igenom hela stigen så fort som möjligt och igenom varje rum så fort som möjligt, Vi försökte lugna ner dom , men det var svårt.

Linus har haft en del utbrott och en del aggresivitet utbrott hemma som har gjort att vi båda har tyckt det varit skit jobbigt. Det känns som om väggen är mer givande att prata med. Han har bråkat och retat Kimm en hel del så Kimm har blivit stressad och velat sticka ifrån oss hela tiden. Kimm har oxå haft lite utbrott för att han inte har fått som han ville.

Det är en skitjobbig tid att gå igenom, men vi SKA gå igenom det och i slutändan så får pojkarna en inre ro i kroppen utan stress och bråk utan blir gladare och positivare till tillvaron.

Snart beger vi oss in i den andra veckan och andra fasen inne på BUP, nu ska vi prata om den enskilde pojken och hur vi ska hjälpa killarna att kunna stå på egna ben utan att vara rädd för vad som kan finnas framför dom. Sen ska vi se över skol situationen och vad killarna behöver för hjälp i skolan osv. Sen på Torsdag så är det dags att köra till skånes djurpark och låta killarna gå där nere och se hur det går. Vi ska oxå grilla där och göra egna hamburgare. På tisdag ska jag och Micke laga maten inne på BUP, så vi får se vad vi ska laga till då. Sist vi lagade så gjorde vi spagetti och köttfärsås och det gick hem hos alla, dom hade inte smakat på vår variant på köttfärsås och det var kul att dom gillade den. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *