informations möte på BUP

Idag var vi på ett informations möte på BUP i HBG. Det var ett givande möte och vi var glada över att vi har äntligen fått hjälp.

Vi ska börja gå en dagverksamhet i 6 veckor med killarna, då ska dom gå i skolan där, vi ska var där på dagtid i 6 veckor. Killarna får prata av sig med dom som arbetar inne på BUP och dom kan hjälpa dom med alla deras utbrott och sin agressivitet. Vi har tre killar med starka viljor och humör, fast utåt sett är dom tuffa och säkra, men ser man under ytan på dom så har dom nerverna utanför kroppen. Dom är rädda och rädd att släppa taget om oss, dom har berättat att killarna är rädd för att det ska hända oss något om dom inte är hemma.

Killarna vill inte visa utåt att dom är rädda utan då lägger dom upp en annan sida som man ser, men vi ser hur rädda dom är igentligen.

Det kändes som en sten föll från bröstet när vi fick reda på att vi skulle få hjälp med killarna och att vi skulle få vägledning på hur vi ska kunna hjälpa killarna på vägen. Äntligen händer det nåt som vi har längtat efter länge. 🙂

Som det är just nu så kan vi inte släppa killarna ur siktet för dom följer med alla som dom inte känner, dom ser inte faran i att följa med en främling, likaså ser dom inte faran att leka på en  hård trafikerad väg.

När vi gick där inne och tittade på hur det såg ut så var det stort, det fanns ett lekrum med pingis bord, innebandy, studsmatta och andra sport saker. I ett rum fanns det hobbysaker så som, målarsaker, snickeri, spel och andra saker. Sen fanns det flera familje rum, ett av dom ska bli vårt när vi är där i 6 veckor. Sen fanns det en matsal, där man lagar mat, där turas familjerna om att laga mat till alla familjerna och personal. Det är tre familjer åt gången som är där samtidigt. Personalen var underbara som vi pratade med. Det kommer att finnas barnpsykolog, kurator oh andra utbildade personal, där finns lärare som har hand om skolan. Dom lärarana ska kontakta skolan innan vi kommer in så dom vet var killarna ligger i skolarbetet så dom kan sköta det där inne när vi är där.

Ni anar inte hur glada vi blev när vi fick reda på att vi kommer dit. det känns så himla skönt att kunna hjälpa killarna nu. Så dom kan komma tillrätta med sina känslor och sitt temprament. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *