Bus för dagen

När killarna kom hem från skolan så förklarade jag för dom att idag skulle dom stanna på gården och att dom skulle vara snälla. För att om dom var snälla så skulle vi cykla till skolan på fredag om det var fint väder. 🙂

Men tji fick jag, det kanske varade i 1 timme sen var det dags för att hitta på massa hyss. Dom tycker det är roligt att reta vår granne som är en gammal tant, för att hon blir så arg. Så innan i veckan hade dom varit inne i hennes trädgård och pallat rabarber och enligt henne så hade dom förstört hennes trädgårdsland, men jag kunde inte se nåt som var förstört. Palla rabarber tyckte jag inte var nåt, för när jag var liten  så pallade jag äpplen. Det är ju ett vanligt hyss som barn gör tyckte jag, men det tyckte ju inte vår granne.

Måste ju förklara oxå att denna granne har inga barn, utan deras lilla hund är deras barn.

Men i dag kunde dom ju inte låta bli att reta henne, så jag blev utkallad till staketet som är mot hennes tomt. Då förklarade hon att killarna hade varit uppe på vedbon som föresten står på våran tomt och slagit med pinnar på hennes telefon linje som går in till hennes hus. Grannen var skit arg och skällde och hade sig, jag stod där som ett levande fråge tecken och bara lyssnade på henne.

När hon var färdig så kallade jag in killarna och sa till dom att så gör man inte och att man retar inte grannarna på det viset, jo det förstod dom att det var ju fel att göra så. Men så säger den ena av mina tvillingar att dom var ju på vår tomt och undrade varför hennes linje gick över vår tomt då? Jag sa att jag vet inte, då svarade den andra tvillingen att : får vi inte göra nåt på vår tomt. Vad ska vi då hitta på, vi var ju inte på hennes tomt denna gången.  Dom förstod inte varför hon blev så arg för dom var ju inte inne hos henne.

Suck alla dessa hyss, undrar hur det blir när dom är lediga hela sommarlovet, då kan jag ju stanna vid staketet hela sommaren och behöver inte gå in. För då lär väl hon stå där och kalla på mig hela tiden, det kvittar just nu vad killarna gör så är hon på dom hela tiden. Gör inte så, gör inte så, var inte där osv….

Herre gud killar är killar och barn är barn, dom hittar på hyss och bus hela tiden, det hör till, varför kan inte vissa ta det med en nypa salt utan att bli sur och tvär.. 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *