Hemma igen från Malmö

Nu är vi hemma igen från vår tur till Handkirugen i Malmö. Operationen gick bra och Linus har nu två blåa händer. Dom har gjort en justering på vänster hand från förra operationen och höger hand var planerad.  Operationen tog lite över en timme och sen kom han på uppvaket. När jag kom upp så sov han gott och han låg och vred sig hela tiden i sängen. Så den klämman som man sätter på fingret för att mäta pulsen och hjärtslagen trillade av hela tiden, så jag fick sätta på den på fingret. När han vaknade första rundan så var han på dåligt humör och han hade ont, så han fick lite morfin mot smärtorna.
Dom hade gjort ultraljud på urinblåsan och den var full så när han vaknade nästa gång så måste han kissa sa dom.

Men när han vaknade andra gången så var han inte dugg intresserad av att kissa, så han fick somna om igen. När han vaknade tredje gången så fick han lite att dricka, han drack tre glas vatten och ett glas äppel dricka.

Sköterskorna var helt underbara på uppvaket, dom tog väl hand om oss och brydde sig verkligen om oss. All beröm till er sköterskor och läkare.
Linus narkos läkare var samma som den andra operationen, denna läkare är så himla underbar och vet verkligen hur man ska ta hand om barn. Hon besökte oss flera gånger på uppvaket, hon sa att Linus är så härligt barn så hon inte kunde hålla sig borta från honom. 🙂

Hans operations läkare kom oxå inom uppvaket flera gånger, sista gången han var inne var för att säga trevlig helg till Linus och att han såg fram imot att träffa Linus igen om två veckor då bandagen skulle tas av.

När Linus hade vaknat ordentligt och såg sig omkring så såg han att klämman på fingret satt fel, så då sa han till mig :- Mamma vet du inte vid detta laget hur den ska sitta, ser du inte att du har satt den upp och ner, så visade han mig sedan hur den skulle sitta.  Linus är kanske framtidens läkare, vem vet han börjar bli så erfaren nu inom detta.

Han ville inte kissa till oss och när han skulle på toaletten så fick inte jag följa med in utan det skulle sköterskan göra. När dom gjorde om ultraljudet på urinblåsan så visade sig att han var tvungen att kissa mer innan vi kom ner till avdelningen. Då la sig Linus i sängen och studerade taket och på pekade för sköterskorna att dom hade ett skitigt tak och att dom behövde måla om det, sköterskorna bara skrattade till honom och undrade om han skulle måla det till dom. Men då sa Linus att det finns folk som gör detta så det kan dom göra 🙂

När vi skulle ner på avdelningen så spydde han så det blev tillbaka till uppvaket igen och stanna där ytterligare en stund. Vilket Linus inte alls gillade 🙁

Men när vi väl kom ner så hade pappa och hans bröder kommit in och var glada för att se honom, Linus fick lite mat att äta och vakna till ordentligt innan vi fick lämna avdelningen för att köra hem.

Men innan vi kom hem så stannade vi till på McDonalds för Linus hade ju varit duktig på sjukhuset så det är ju klart att han skulle få åka dit då. Så passade jag på att hämta ut medecinen till honom samtidigt.

Väl hemma så gick han ner till granntanten och visade sina händer och pratade en stund med henne, nu har han fått smärtstillande och sover gott i soffan brevid mig. Skönt att vara hemma och sova i sin egen säng 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *