Undersökning av njurar

Kimm har varit på kontrast röntgen av sina njurar och han var sjukt duktig på att ligga helt stilla och det är inte lätt att göra det när man har adhd och denna gången hade han ingen medicin i kroppen. Som ni kanske har läst eller jag har kanske inte skrivit det innan så är Kimm född med urinvägs reflux, vet ni inte vad det är så googla för det blir så långt om jag ska förklara det här.

Han var nervös inför undersökningen för första gången han var här med Micke (pappan) så kunde dom inte spruta in det radioaktiva ämnet i armen utan det stannade i armen och dom sprängde en ådra på honom. Så han var rädd för att det skulle hända igen, men som tur var så var det en annan sköterska som gjorde det och det fungerade och hon hade rätt bemötande mot Kimm och kunde lugna honom.

Han fick först dricka en liter vätska som skulle ta en timme att dricka och sedan fick han kissa, sedan fick han lägga sig på denna britsen och ligga där en stund innan dom sprutade in ämnet.

Sedan fick han åka in i denna maskin och det tog en stund inne i den, han var super duktig på detta. Fasten jag visste att det krävdes jätte mycket av honom att ligga still så länge och jag satt och hoppades att hans ångest inte skulle komma när han låg där, men det gjorde den inte. Kimm drog en lättnad suck sedan när allt var över.

Nu väntar vi bara på svaret från denna undersökningen, han hade varit på för undersökning innan där han skulle mäta hur mycket han kissade på en dag, han fick först mäta sin urin i två dagar och hur mycket han drack och fylle i ett formulär för detta. Sedan fick han ett besök med en sköterska som mäte hur mycket han kissade och hur mycket det fanns i blåsan.

Kimm har varit super duktig under alla undersökningar och denna klarade han galant, fasten han sade efteråt att han ville inte göra om det igen. Vi avslutade dagen med McDonalds för att han var så duktig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *