Cykeltur

Det har varit fint väder för cykelturer nu. Vi har börjat att cykla med killarna ute i trafiken. 🙂

Det går faktiskt jätte bra att cykla med dom, fast ibland kommer tävlings instinkten in och då blir det lite kiv om vem som ska cykla först i ledet. Vi brukar cykla en vuxen först och barnen i mitten och en vuxen sist. Jag gick och köpte en cykel hjälm till Micke så nu har hela familjen hjälm på huvudet när vi cyklar 🙂

Cykel hjälm är bra, det har jag erfarenhet om, för jag cyklade och trillade för några år sedan och slog huvudet i trottoar kanten och hjälmen räddade mig, så hjälm är bra på huvudet. För det käraste man har det är huvudet för där sitter alla sinnen och organ som kontrollerar kroppen, ett hårt slag mot huvudet så kan det gå illa.

Det är många som tittar på oss när vi kommer cyklandes i byn, dom har kanske inte sett att en hel familj har cykel hjälm. För dom tittar och tittar när vi cyklar förbi, men vi föregår med ett gått exempel på cykel säkerhet när vi cyklar. Alla borde bära hjälm när dom cyklar, det borde vara lag för vuxen oxå att bära det och inte bara barn .

Jag var lite rädd i början när vi cyklade över den stora vägen, men det visade dom att dom klarade av bra och dom lyssnade när vi sa till dom att stanna vid kanten, dom brister lite i koncentrationen när det gäller att titta rakt fram hela tiden. För när det kommer bilar vill dom gärna vända sig om och titta vem det är som kör bilen, eller om det går nån på trottoaren så vill dom se vem det är, då är det lätt att man svänger till och trillar eller kör in i nästa som cyklar före. Så det måste vi träna på lite extra sedan när vi är ute och cyklar, likaså lite träning på vägskyltar vad dom olika betyder.

av juni 8, 2011.  Inga kommentarer till Cykeltur  Juni   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *