Safta

Jag har startat upp min Saft Maja, vi plockade nästan 3 liter vinbär både svarta och röda. Det blev en hel del rensning, men det luktade så gott sedan när vi kokade dom. Saft Majan består av tre delar. En del längst ner som man fyller med vatten och en mitten del som all saften hämnar när man kokar bären och en överdel som är en sil, där lägger man bären. När sedan vattnet kokar så rinner saften ur bären ner till mitten delen som man sedan tappar ur genom en kran.

När man lägger ner bären i silen så varvar man det med socker, så slipper man koka om saften sedan. Sedan tappar man upp det på varma rengjorda flaskor. Jag kör med små plast flaskor för jag fryser min saft, för jag kan inte ha konserveringsmedel i min saft för en av våra pojkar är allergisk mot det. Men det positiva när man fryser saften är att när man är ute så tar man en flaska i frysen och lägger i en kylbox så fungerar den som en kylklamp med.

Vi gör så när vi ska iväg och bada med barnen, då tar jag med en flaska vatten och en fryst flaska saft, när vi sedan ska ha saft så är den kall och go när man blandar den. Det är härligt. 🙂

Jag gör så med all saft jag kokar, jag fryser in dom, så håller dom längre med och jag har saft sedan ända till nästa sommar. 🙂

Jag ska plocka mer vinbär och safta, denna gången ska jag blanda i rabarber i den så det blir en annan smak, denna jag kokade nu var på svarta och röda vinbär. Den jag kokar med rabarber brukar jag bara ha röda vinbär i. 🙂

av juli 3, 2011.  Inga kommentarer till Safta  Juli   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *