Fonder

Nu i några dagar har jag suttit och googlat lite på fonder och letat efter fonder som man kan ansöka bidrag ifrån. Jag ska ansöka om bidrag till Christoffer som har det lite svårt i skolan. Han ligger under utredning om dyslexi. Jag ska försöka få bidrag till en data till honom som hjälp medel i skolan, som kan hjälpa honom med sin skolgång. Där i datan kan ha  program som är tillför att hjälpa honom så han lättare kan klara av sin skolgång.

Just nu har han det svårt och läsningen går sådär, men mattematik gillar han och det vill han gärna sitta med om han själv får välja läxa.

På hemma plan så har vi hjälpt honom med att han har en privat fröken som kommer hem till oss och sitter med honom två timmar i veckan, det är vad han själv vill och klarar av. Han orkar inte sitta så långa stunder som sina bröder gör med sina läxor. Man måste pausa efter ungefär 10 minuter för då börjar han brista i koncentrationen.

Vi har försökt att få en elev asistent till honom, men tyvärr får vi inte bidrag för det, så då måste vi söka i fonder efter hjälp till honom. Han har det svårt i skolan och får han inte hjälp så kommer han inte att klara sin skolgång så bra.

Hemma kämpar vi så mycket som han klarar av att sitta med sina läxor, men vi ser ju att han har det svårt och det känns lite i mitt hjärta som mamma att se hur mycket han kämpar. När han sitter med läsning så efter ett tag så kanske han kan läsa två meningar, men när han sedan ska läsa dom dagen efter så har han tappat allt igen och då får man börja om från början igen.

Hoppas jag hittar nån som kan hjälpa oss med bidrag så vi kan hjälpa vår son i sin skolgång. Jag hoppas ialla fall på att jag kan få bidrag till en bärbar data till honom som han kan ha och som vi kan lägga in läro program i till honom som ska underlätta för honom.

Jag får söka vidare på nätet och hoppas på att nån kan bidra med något.

Ha en underbar dag allihopa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *